台灣買樓真係陷阱咩! | 阿里山移民顧問
20734
post-template-default,single,single-post,postid-20734,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

台灣買樓真係陷阱咩!

台灣買樓真係有陷阱咩!

常聽有些香港人移民嚟台灣後, 遇到買樓的問題, 都會認為是受到欺騙, 其實真正問題係:對於外來者, 單單透過一般的房屋仲介買樓雖然有保障, 但係, 房屋仲介只負責成交, 對於細節部分,你若未自己發現,如:前手屋的狀況,可能在價錢、鄰居及座落位置……等事後才發現台灣買的樓不符合你嘅期待!  而產生失落感。你講係陷阱, 不如講了解唔夠透徹! 為咗避免發生呢種情況, 除咗係網路上多詢問及從不同嘅房屋仲介比較外, 若能有台灣當地人的協助, 可以幫助你買到符合你需求嘅樓, 或者亦可以向你信得過嘅移民顧問搜集資訊, 實際一手嘅資料好過你茫茫大海撈針, 別耽心移民公司會推銷買樓, 從互動中你亦可以做篩選, 多做功課, 搵到你真正需要嘅樓。